Kehitysyhteistyöhankkeen toinen vaihe ja Filippiinit. Ensimmäinen vaihe ( jarjestoasiaaafrikassa.vuodatus.net ) järjestettiin Namibiassa syksyllä 2016. Reissun jälkeen ei oltu ihan varmoja, ketkä pääsevät osallistumaan toiseen vaiheeseen, mutta ilokseni valinta kohdistui samoihin henkilöihin. Tässä sitä taas mennään, työntäyteinen viikko tiedossa ja parin peruutuksen jälkeen olenkin ainoa liittoni edustaja. Vastuuta siis on.

Tapasimme suomalaisten kesken lentokentällä Oak Barrelissa oluen ääressä perjantai-iltana. Myös toisen liiton edustajista toinen oli vaihtunut ja tämä oli meidän ensi tapaaminen. Pian suuntasimme yhdessä kohti Finskin uutta airbusia ja matkamme pääsi alkamaan. Lensimme Hong Kongiin, jossa vaihdoimme konetta Manilaan. Hong Kongin lentokentällä näimme ohi mennen hankkeen Afrikan edustuksen ja vaihdoimme muutaman sanan heidän kanssaan. Heidän lento Manilaan oli tuntia ennen meitä, joten me jäimme vielä kentälle odottelemaan.

Manilan kentällä meitä oltiin vastassa ja suuntasimme kohti Quezon Cityä. Matkalla saimme ihastella Earth Houria. Yhden kauppakeskuksen kohdalla oli niin pimeää, ettei koko rakennusta oikein tahtonut hahmottaa. Marlon kertoi, että se on noin kilometrin pituinen ostoskeskus. Eikä se ole edes suurin Manilassa, yksi on kolme kilometriä pitkä! Siitä vaan shoppailemaan! Liikenne on hyvin aasialainen. Kaistoja noudatetaan pääosin, vähän voi aina tietysti oikaista. Autot ovat kaikki melko uusia ja seassa kulkee erilaisia tuktuk tyyppisiä vempeleitä. Myös paljon pyöriä kulkee rohkeasti autojen seassa.

Metro Manila koostuu 17sta kaupungista, joista Manilassa ja Quezon Cityssa asuu kaikista eniten köyhiä. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettäkö koko alue olisi rutiköyhää, ja esimerkiksi hotellimme ja sitä ympäröivä alue on varsin tasokas sekä turvallinen. Kävimme yhdessä afrikkalaisten kanssa syömässä paikallista aivan taivaallista illallista. Paikalliset tilasivat jos jonkin sorttista ruokaa ja kaikki jaettiin. Pääsin maistamaan lihakeittoa, kanaa, kalaa, possua ja erilaisia salaatteja. Kylkiäisenä riisiä ja tietysti olutta. "salama!"